Despre noi

Fundaţia Crucea Alb-Galbenă Buzău este fondată şi susţinută de către Guvernul Flandrei Orientale, graţie propunerii domnului Jean-Pierre Van der Meiren, vechi prieten al oraşului Buzău.

Flandra are o experienţă recunoscută în îngrijirile la domiciliu, Wit Gele Kruis (Crucea Alb Galbenă) având peste 75 de ani de funcţionare. De altfel, această organizaţie a fost şi este în continuare un reper pentru noi.

Activitatea Crucii Alb-Galbenă Buzău a început efectiv în luna noiembrie 2003, cu patru asistente medicale care au urmat un stagiu de pregătire la Wit Gele Kruis Gent. Este primul serviciu de acest gen în Judeţul Buzau si, ca orice lucru nou, a fost întimpinat cu scepticism şi poate cu o oarecare opoziţie. Dar am demonstrat că prin muncă şi seriozitate se poate face cunoscut specificul activităţii Fundaţiei. Faptul că ne merităm un loc în sistemul medico-social se vede mai ales prin rezultatele obţinute. Încă de la înfiinţare am primit numeroase scrisori şi mesaje de mulţumire din partea pacienţilor. Şi am putea adăuga şi numeroasele apariţii in presa locală, căreia îi mulţumim pentru sprijin.

Suntem acreditaţi pentru furnizarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu din anul 2004,  iar din anul 2007 suntem acreditaţi şi în domeniul furnizării serviciilor sociale.

Viziunea noastră asupra unui caz este una globală, deoarece îl observăm în mediul lui de viaţă, acolo unde nu există numai problema de sănătate ci şi cea socială sau riscul apariţiei unei astfel de probleme. De cele mai multe ori acestea se întrepătrund, omul intrând într-un cerc vicios, de unde noi îl ajutăm să iasă. Personalul are experienţă în acordarea îngrijirilor medicale, aplicându-le acum şi la domiciliu, ceea ce este o provocare pentru un profesionist. Trebuie sa te adaptezi continuu: fie la condiţiile oferite de locuinţa persoanei îngrijite, fie la mentalitatea fiecărui caz în parte.

Adresa noastră este

Buzău, bd. Stadionului, nr. 7 (în incinta Spitalului Județean de Urgență Buzău)
place45.149504, 26.800879

Numerele noastre de telefon

0238 721 830 (direct)
0784 286 268 (Telekom)
de LUNI până VINERI între orele 8:00 - 16:00 vi se preia solicitarea.
În maximum 72 ore un profesionist al Fundaţiei se va deplasa la domiciliul dumneavoastră.

Asigurăm prin îngrijirea la domiciliu

PREVENIREA spitalizării şi a respitalizării;

EVITAREA spitalizării prelungite şi a instituţionalizării;

ECONOMIE de fonduri;

GARANTĂM calitatea îngrijirii la domiciliu şi creşterea calităţii vieţii pentru toate persoanele care au nevoie de noi, fără discriminare;

RESPECTĂM intimitatea, demnitatea şi confidenţialitatea beneficiarului.


IMPORTANT !
Nu funcţionăm ca serviciu de urgenţă!

NU permiteţi intrarea în locuinţa dumneavoastră a persoanelor care nu vă prezintă legitimaţia eliberată de Fundaţia CRUCEA ALB-GALBENĂ BUZĂU

DACĂ NE APRECIAȚI ACTIVITATEA, puteți dona aici:

Donați